Κατασκευή e-shop

Οι online πωλήσεις τα τελευταία χρόνια συνεχώς αυξάνονται καθώς αυξάνεται και ο αριθμός των online αγοραστών. Το γεγονός αυτό ωθεί την εμφάνιση νέων e-shop, που διεκδικούν μερίδιο στην online αγορά, και τα ηλεκτρονικά συστήματα σε συνεχή βελτίωση.

Τα e-shop καταστήματα είναι πλέον μία αγορά που παρουσιάζει ιδιαίτερη αύξηση τα τελευταία χρόνια και αποφέρει τεράστια κέρδη σε όσους τα λειτουργούν σωστά. Παρουσιάζοντας μικρότερη αύξηση λειτουργικού κόστους σε σχέση με το φυσικό κατάστημα, το e-shop αποτελεί την ιδανική λύση για επιχειρήσεις που θέλουν να επεκταθούν και στο χώρο του διαδικτύου. Στη Hub IT ακολουθούμε συγκεκριμένα βήματα κατά τη δημιουργία του e-shop ώστε να κερδίσουμε τον επισκέπτη με την πρώτη ματιά, κάνοντας την πλοήγηση μια ευχάριστη και εύκολη διαδικασία.

Τα βήματα για την κατασκευή e-shop ταιριάζουν αρκετά με αυτά μίας ιστοσελίδας με ορισμένες μικροδιαφορές.

Βήμα 1

Μελέτη των αναγκών της επιχείρησης: Από την 1η μας συνάντηση θέλουμε να κατανοήσουμε πλήρως τις ανάγκες και τους στόχους της επιχείρησης σας. Είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε το λόγο για τον οποίο θα δημιουργηθεί η ιστοσελίδα - eshop και να οργανώσουμε το περιεχόμενο (μενού, κείμενα, εικόνες, πρόσθετες πληροφορίες κ.α.). Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις εικόνες και στις περιγραφές προϊόντων. Εδώ δεν επιλέγουμε είδος ιστοσελίδας, καθώς μόνο ως δυναμική μπορεί να λειτουργήσει για τη συνεχή ανανέωση του e-shop.

Βήμα 2

Σχεδιασμός ιστοσελίδας: Σε δεύτερο στάδιο ξεκινάμε εμείς να κατασκευάζουμε το εμφανισιακό κομμάτι της ιστοσελίδας ακολουθώντας τις πιο κατάλληλες κινήσεις μάρκετινγκ. Εδώ απαιτείται και ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο παρουσίασης των προϊόντων. Μας ενδιαφέρει ο πλήρης σχεδιασμός του οπτικού αποτελέσματος και της λειτουργικότητας τς ιστοσελίδας.

Βήμα 3

Ανάπτυξη ιστοσελίδας: Φτάνοντας στο 3ο βήμα πραγματοποιούμε την εκτέλεση όσων έχουν καθοριστεί κατά το βήμα 2 ώστε η ιστοσελίδα να είναι λειτουργική και σιγά-σιγά έτοιμη για χρήση. Πριν τον τελικό έλεγχο θα πρέπει να γίνουν και οι ενέργειες SEO ώστε η ιστοσελίδα σας να βγαίνει πρώτη στις μηχανές αναζήτησης της Google.

Βήμα 4

Τελικός έλεγχος ιστοσελίδας: Πριν παραδοθεί στην κυκλοφορία το e-shop πραγματοποιούμε τον τελικό πλήρη και λεπτομερή έλεγχο ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα και όλα να λειτουργούν ακριβώς όπως τα έχουμε ορίσει εξαρχής.

Αν όλα τα παραπάνω γίνουν σωστά είμαστε έτοιμοι πλέον να θέσουμε σε κυκλοφορία το e-shop.

(1 Ψήφος)