Google My Business

Το Google My Business είναι ένα δωρεάν online εργαλείο για επιχειρήσεις και οργανισμούς προκειμένου να διαχειριστούν τη διαδικτυακή τους παρουσία σε όλες τις υπηρεσίες της Google, συμπεριλαμβανομένου την Αναζήτηση και τους Χάρτες. Χρησιμοποιώντας αυτό το εργαλείο μπορείτε να παρουσιάσετε την επιχείρησή σας στους υποψήφιους πελάτες σας.

Όταν κάποιος χρήστης αναζητά μια επιχείρηση στη μηχανή αναζήτησης της Google, θα εμφανιστούν τα στοιχεία αυτής της επιχείρησης, όπως το τηλέφωνο, περιγραφή, διεύθυνση (μαζί με το σημείο στο χάρτη αλλά και δυνατότητα να λάβει οδηγίες για το πως θα πάει στην επιχείρηση), σχόλια και όλα τα χρήσιμα στοιχεία από την πλατφόρμα Google My Business.


Πώς δημιουργείται τo Google My Business προφίλ;

Στην ειδική πλατφόρμα, συμπληρώνονται όλα τα απαραίτητα στοιχεία της επιχείρησης (προϊόν/ υπηρεσία, διεύθυνση, τηλέφωνο, φωτογραφία, ώρες λειτουργίας κ.τ.λ.) και ακολουθείται η διαδικασία πιστοποίησης της Google My Business καταχώρησης και της θέσης της επιχείρησης στο χάρτη (claim my business listing). Μία Google My Business καταχώρηση μπορεί να έχει έναν μόνο ιδιοκτήτη.

Η διαδικασία πιστοποίησης θα περιλαμβάνει την παραλαβή ταχυδρομικά μιας κάρτας κάρτας στη διεύθυνση που έχει δηλωθεί ως έδρα της επιχείρησης, με έναν κωδικό επαλήθευσης. Μόλις παραληφθεί η κάρτα, θα πρέπει να εισαχθεί ο κωδικός στη Google My Business καταχώρηση.


Πώς θα προβάλλεται η επιχείρηση μου μέσω του Google My Business;

Οι πληροφορίες από τη σελίδα σου στο Google My Business θα εμφανίζονται όταν κάποιος πραγματοποιεί αναζήτηση για την επιχείρησή σας ή για το είδος της επιχείρησης στη Google, σε τρία διαφορετικά σημεία:

Google local pack: στην γνωστή λίστα αποτελεσμάτων, εμφανίζεται στο επάνω κεντρικό μέρος της σελίδας, μια λίστα με 3 Google My Business προφίλ, που ταιριάζουν στην αναζήτηση που έκανε ο χρήστης και βρίσκονται στην ίδια τοποθεσία, με τη θέση τους στο χάρτη (Google Maps) και με κριτικές, αν υπάρχουν.

 mybusinessmaps

Google My Business: στο δεξί επάνω μέρος της σελίδας και σε περίοπτη θέση, εμφανίζεται το Google My Business προφίλ σου όταν κάποιος αναζητήσει συγκεκριμένα την επιχείρησή σου με το όνομά της.

googlemybusinessright

Google maps: οι πληροφορίες του Google My Business εμφανίζονται επίσης όταν κάποιος πραγματοποιεί αναζήτηση απευθείας στους χάρτες Google για την επιχείρησή σου ή τον τύπο της επιχείρησή σου.

mybusinessmap


Πως βγαίνω πιο ψηλά στην αναζήτηση;

Επίσημα από την Google δεν υπάρχουν κριτήρια για να βοηθούν τη σελίδα στο Google My Business να ανέβει πιο ψηλά στην αναζήτηση. Τεστ που έχουν γίνει όμως δείχνουν πως η κατάταξη επηρεάζεται από τη σχετικότητα της καταχώρησης, η απόσταση από τον χάρτη και η δημοτικότητα της επιχείρησης στο διαδίκτυο (social media κ.α.).