Blog

Web Is Our Passion. Let's Blog About It!
Πώς να βελτιώσετε την ιστοσελίδα σας

Πώς να βελτιώσετε την ιστοσελίδα σας

Πότε ασχοληθήκατε τελευταία φορά με τη βελτίωση του website σας; Μήπως δεν ξέρετε καν από που ν’ αρχίσετε; Αν θέλετε να βεβαιωθείτε πως οι επισκέπτες της ιστοσελίδας σας δεν θα φύγουν μερικά δευτερόλεπτα αφότου την επισκεφτούν, ακολουθείστε τις παρακάτω συμβουλές, για να έχει η σελίδα σας μια επιτυχημένη παρουσία στο διαδίκτυο.


Mobile Friendly

Λογότυπο

Το λογότυπο της ιστοσελίδα σας είναι ένα σημαντικό κομμάτι της επιχείρησής σας. Πρέπει να βρίσκεται σε εμφανές μέρος της ιστοσελίδας σας, να αποτελείται από μια εικόνας υψηλής ευκρίνειας και αν εμπεριέχει κάποιο σλόγκαν, αυτό να είναι σύντομο και να περιγράφει με ακρίβεια το αντικείμενο δραστηριότητας σας.

Menu

Προσπαθήστε να είστε λιτοί και σαφείς όσον αφορά τα μενού πλοήγησης της ιστοσελίδας σας. Αν ο χρήστης δεν μπορεί να βρει εύκολα και άμεσα αυτό που ζητάει το πιο πιθανό είναι να φύγει και σύντομα. Συνηθίζεται ένα κεντρικό μενού να μπαίνει στην κορυφή της σελίδας και οριζόντια και κάποια άλλα σε μία αριστερή ή δεξιά στήλη. Η τίτλοι των μενού θα πρέπει να περιγράφουν με σαφήνεια αυτό που αναζητεί ο επισκέπτης σας.

Φωτογραφίες

Μια όμορφη γραμματοσειρά και ορισμένες ωραίες εικόνες είναι από τα βασικά συστατικά για οποιαδήποτε καλά σχεδιασμένη ιστοσελίδα. Ωστόσο καλό είναι να μην την φορτώνετε με πολύπλοκα γραφικά, κινούμενες εικόνες και πολλές φωτογραφίες, ειδικά την κεντρική σας σελίδα, αφού εκτός του ότι θα γίνει βαριά και θα αργεί να φορτώσει, μπορεί εύκολα να ζαλίσει και να αποπροσανατολίσει τον επισκέπτη. Προσπαθήστε να υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ των φωτογραφιών και του περιεχομένου , ώστε το κείμενο που είναι το σημαντικότερο κομμάτι να μην χάνεται.

Ταχύτητα

Βελτιώστε την ταχύτητα του website σας γιατί παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο να μείνει ένας επισκέπτης στην ιστοσελίδα σας. Είναι λογικό αν ένα website αργεί να φορτώσει, ο επισκέπτης να το εγκαταλείψει σύντομα. Υπάρχουν διάφορα εργαλεία, που σας βοηθούν να εντοπίσετε που βρίσκεται το πρόβλημα. Αυτά τα εργαλεία θα σας υποδείξουν τις αιτίες που καθυστερούν τη φόρτωση του website σας, καθώς και τρόπους βελτίωσης της απόδοσης και της ταχύτητας του (π.χ. Minify Javascript, Optimize images κ.τ.λ.).

Call to Action

Το call-to-action (CTA) ή αλλιώς «προτροπή για ενέργεια» είναι ένα κουμπί ή link το οποίο τοποθετείται μέσα στο website, το blog ή σε newsletters, ώστε να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού και να τους προτρέψει να πραγματοποιήσουν μια ενέργεια, όπως για παράδειγμα να συμπληρώσουν τη φόρμα με τα στοιχεία τους στη σελίδα που ακολουθεί, να αγοράσουν κάποιο προϊόν που πωλείται και γενικότερα να έρθουν σε επικοινωνία μαζί σας.

Mobile Friendly

Είμαστε πλέον σε μια εποχή που η πρόσβαση στο ίντερνετ γίνεται από διάφορα μέσα και όχι μόνο από τους προσωπικούς υπολογιστές. Όλο και περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν το κινητό τους για να σερφάρουν στο ίντερνετ. Για τον λόγο αυτό, είναι πολύ σημαντικό κάθε επιχείρηση να έχει ένα mobile friendly site, δηλαδή ένα site με φιλική εμφάνιση στις φορητές συσκευές. Τα κινητά, tablets και άλλες συσκευές, έχουν διαφορετική ανάλυση οθόνης το ένα με το άλλο και στις μέρες μας ιδανικές θεωρούνται οι ιστοσελίδες που μπορούν να προσαρμόζουν το μέγεθος τους, σύμφωνα με την οθόνη στην οποία εμφανίζονται.

SEO

Search Engine Optimization ή SEO είναι όλες οι εργασίες προώθησης και βελτιστοποίησης που κάνουμε σε μια ιστοσελίδα έτσι ώστε να βγαίνει ψηλά στα οργανικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης (δηλαδή σε Google, Yahoo, Yandex, Bing κ.α.).   
Το Α και το Ω για να βγαίνει o ιστότοπος σου στις πρώτες θέσεις στη Google, είναι να έχει αρκετό και εξαιρετικό περιεχόμενο που να είναι προσαρμοσμένο για SEO. 
Όσο καλό περιεχόμενο και αν έχεις όμως, αν δεν στοχεύει τις κατάλληλες λέξεις και φράσεις κλειδιά, το website σου δε θα αποδώσει. Το “μυστικό” στο SEO είναι να δημιουργείς εξαιρετικό περιεχόμενο προσαρμοσμένο γύρω από λέξεις και φράσεις οι οποίες ενδιαφέρουν το αγοραστικό σου κοινό και ξέρεις ότι θα τις χρησιμοποιήσει όταν ψάχνει στις μηχανές αναζήτησης.
Συνοπτικά το SEO βελτιώνει την θέση της ιστοσελίδας σας στα αποτελέσματα αναζήτησης και κατά συνέπεια την ορατότητα, την επισκεψιμότητα και την αποτελεσματικότητα της ιστοσελίδας σας.

  • Αύξηση κατάταξης στα αποτελέσματα αναζήτησης
  • Αύξηση επισκεψιμότητας
  • Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα

Δυσκολεύεστε να διακρίνετε αν το website σας χρειάζεται βελτιστοποίηση; Επικοινωνήστε μαζί μας και θα κάνουμε εμείς τον έλεγχο για εσάς.

Σχετικά Άρθρα

Χρήσιμα Links

Επικοινωνία