Blog

Web Is Our Passion. Let's Blog About It!
Γιατί η επιχείρησή μου πρέπει να έχει παρουσία στα social media;

Γιατί η επιχείρησή μου πρέπει να έχει παρουσία στα social media;

Θέλετε η επιχείρησή σας να γίνει γνωστή σε ακόμα μεγαλύτερο κοινό; Μια επιτυχημένη παρουσία στα social media είναι πολύ σημαντική για την επιχείρηση σας.

Η παρουσία της επιχείρησής σου στα social media προσφέρει πολλαπλά οφέλη και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι μιας σύγχρονης στρατηγικής μάρκετινγκ.

Έχω παρουσία στα social media βέβαια, σημαίνει είμαι εκεί για το κοινό μου και απαντάω άμεσα στα σχόλια ή στις ερωτήσεις τους. Επίσης ανεβάζω νέο περιεχόμενο σχεδόν καθημερινά, μοιράζομαι τα νέα της επιχείρησής μου, δίνω συμβουλές ή χρήσιμες πληροφορίες και άλλα πολλά.

Παρακάτω θα αναφέρουμε ιδέες & συμβουλές για τη δημιουργία περιεχομένου στα social media, ώστε να αυξήσετε τους ακολούθους σας, την επιρροή σας και το επαγγελματικό σας κοινό.

Image

Σε τι θα με βοηθήσει;

Οι χρήστες συνηθίζουν να αναζητούν, να εμπνέονται και να επηρεάζονται από την παρουσία σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η παρουσία σας έστω στα πιο δημοφιλή social media προσδίδει κύρος και αξιοπιστία στο site σας, λειτουργώντας στο μυαλό των χρηστών ως (μία ακόμα) απόδειξη ότι η επιχείρησή σας υφίσταται. Σκεφτειτε για παράδειγμα ότι έχετε βρει επώνυμα και ακριβά ρούχα σε πολύ οικονομική τιμή αλλά σε ένα site που δεν γνωρίζετε. Ψάχνετε να βρείτε την συγκεκριμένη επιχείρηση στο Instagram και στο Facebook και έχει ένα ή και κανένα post. Θα αγοράζατε από αυτό το site;

Πώς να ξεκινήσω;

Αξιοποιώντας το υπάρχον περιεχόμενό σας για δημιουργία νέου και διαφορετικού υλικού για τα social media, μπορείτε να μεγιστοποιήσετε την προβολή σας και να εμπλουτίσετε την παρουσία σας σε διάφορες πλατφόρμες. Μπορείτε να το ποστάρετε ως link post στο Facebook, να το μετατρέψετε σε carousel post για το Instagram ή να το ανεβάσετε ως Instagram story ενσωματώνοντας το link του. Με αυτόν τον απλό τρόπο έχετε δείξει την παρουσία σας σε όλα τα social media που διαθέτετε, εύκολα και γρήγορα.

Image
Image

Δημιουργήστε μια στρατηγική

Η δημιουργία μιας αποτελεσματικής στρατηγικής απαιτεί άφθονη έρευνα από την πλευρά της επιχείρησης. Μια αποτελεσματική στρατηγική συνδέει τους στόχους σας με το στοχευμένο κοινό σας. Αναγνωρίστε τι είναι ελκυστικό και δημιουργήστε μια ισχυρή στρατηγική για την εφαρμογή του σε όλες τις πλατφόρμες που ακολουθείτε.

Ακολουθήστε ένα χρονοδιάγραμμα αναρτήσεων

Είναι σημαντικό να δημοσιεύετε τακτικά. Τα social media σας πρέπει να είναι συνεπή και αντιπροσωπευτικά μιας συνεχούς συνομιλίας με τους καταναλωτές. Κάθε πλατφόρμα έχει έναν διαφορετικό κανόνα για αυτό που θεωρείται ως η κανονική ποσότητα αναρτήσεων. Για να αυξήσετε την έκθεση κάθε θέματος, βεβαιωθείτε ότι έχετε δημοσιεύσει μηνύματα κατά τη διάρκεια των ωρών με την υψηλότερη χρήση των social media.

Image
Image

Πληρώστε για να προωθήσετε την επιχείρησή σας

Εάν οι οργανικές μέθοδοι ενίσχυσης της παρουσίας σας στα social media δεν λειτουργούν, μην φοβάστε να πληρώσετε για την προώθηση. Τα σχέδια προώθησης στα social media μπορούν να προσαρμοστούν σε διάφορες μεταβλητές. Αυτό περιλαμβάνει τον προϋπολογισμό σας, τη διάρκεια της προσφοράς και τον αριθμό των χρηστών ή των δεσμεύσεων που ελπίζετε να φτάσετε. Η τιμή μπορεί να είναι τόσο χαμηλή όσο 5€ ή υψηλότερη με βάση αυτό που θέλετε να επιτύχετε. Το Facebook, το Instagram, το Twitter και το LinkedIn χρησιμοποιούν όλοι τους αλγορίθμους για να εξακριβώσουν τι αρέσει στους χρήστες και να τους συνδέσουν με το κατάλληλο περιεχόμενο.

Με απλά λόγια, η προώθηση της επιχείρησής σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένας απαραίτητος τρόπος να φτάσετε σε νέους πελάτες, να διατηρήσετε τους υπάρχοντες και να αυξήσετε την παρουσία σας στην αγορά. Αυτό απαιτεί όμως μια καλά δομημένη στρατηγική και σχεδιασμό, καθώς και τη συνεχή ανανέωση και προσαρμογή στις αλλαγές και τις τάσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Τέλος, σας βοηθάει να παρακολουθείτε τα στατιστικά στοιχεία των αναρτήσεών σας, να δείτε πόσοι ανθρώποι επισκέπτονται τη σελίδα σας και να μετρήσετε τον αντίκτυπο της παρουσία σας αλλά και να τα χρησιμοποιήσετε ως ένα εξαιρετικό εργαλείο marketing.

Ακόμα δεν έχετε πειστεί για τη σημασία των social media για την επιχείρησή σας; Μη χάνετε άλλο χρόνο... Ξεκινήστε τώρα!

Σχετικά Άρθρα

Χρήσιμα Links

Επικοινωνία